Галерия

Благотворителна кампания в подкрепа на сдружение „Паралелен свят“

Благотворителна кампания в подкрепа на сдружение „ Паралелен свят“ организирана и осъществена от Медицински колеж – Пловдив във връзка с честването на 75- тия юбилей от създаването на учебното заведение

 

Кампанията стартира през месец февруари 2017 г. с благотворителна продажба на валентинки, направени от студентите от специалност „ Инспектор по обществено здраве“.

По случай 1-ви март студентите от специалност „ Зъботехник „ изработиха собственоръчно мартеници, които също се продаваха с благотворителна цел  на територията на Медицински колеж. Паралелно с това по повод Баба Марта преподаватели и студенти от специалност „ Рехабилитатор „ посетиха  центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания „Паралелен свят” в ж. к. „Тракия”, бл. 15, вх. В, ет. 1. Децата и младежите от Сдружението ще бъдат подкрепени от студенти от тази специалност и техните преподаватели, като всички ще работят на доброволни начала до приключване на кампанията през месец май. . В тази връзка ще бъдат организирани рехабилитационни занимания, свързани с игри,  двигателна и трудова терапия.

Студентите от специалност „ Инструктор по хранене и безопасност на храните“  в рамките на благотворителните мероприятия запознават младежите със здравословното хранене и ги обучават  как да приготвят храната си самостоятелно.

Под наслов „Най-хубавите неща в живота са безплатни - прегръдки, усмивки, приятели, целувки, любов, смях и добро настроение.“ преподавателите и студентите от специалност “Помощник фармацевт”, поканиха на 22.03.17 г. отново всички да се обединим в полза на Сдружение “Паралелен свят” с покупка на късметче по случай Първа пролет.

Благотворителна инициатива по повод 75-годишният юбилей на Медицински Колеж Пловдив